Osallistumisohjeet


Avantouintikilpailuihin osallistutaan oman kunnon mukaisesti, oma terveydentila huomioiden ja omalla riskillä. Kuumeisena, flunssaisena tai alkoholin vaikutuksen alaisena kilpailuihin ei saa osallistua. Mikäli kilpailijan terveydentilassa on erityisiä riskejä, pyydetään siitä ilmoittamaan ilmoittautumisen yhteydessä ja kisapaikalla ensiapuhenkilöstölle.


KILPASARJOJEN SUORITUSOHJEET

1. Jokainen kilpasarjan osanottaja varmistaa henkilökohtaisesti osanottonsa kisakansliassa viimeistään tuntia ennen lähtöaikaa. 

2. Osanoton varmistuksen yhteydessä kilpailija saa kisapassin ja käsiohjelman. Kisapassi pidetään kaulassa uintisuoritukseen asti. Kisapassilla pääsee ennen suoritusta ja suorituksen jälkeen pukeutumis-, peseytymis- ja saunatiloihin.

Kisapassissa on kaikki uintisuoritusta koskeva tieto: 
- pukuhuoneaika
- kokoontumisaika 
- henkilökohtainen erä, rata sekä lähtöaika

3. Kilpailija siirtyy sauna-, peseytymis- ja pukeutumistiloihin kisapassiin merkittyyn pukuhuoneaikaan. Pukeutumistiloissa on avoimet kaapit, jonka voi ottaa käyttöönsä kisasuorituksen ajaksi, jonka jälkeen kaappi pitää tyhjentää. Kaappeja ei voi lukita. Jokainen vastaa omista tavaroistaan. Ala-aulassa ennen pukuhuoneita on säilytyspiste, jonne arvoesineet voi tarvittaessa jättää. Mahdollisen peseytymisen ja saunomisen jälkeen kilpailija vaihtaa uima-asun ylleen ja pukeutuu avannolle siirtymistä varten. 

4. Pukuhuoneista/saunasta siirrytään uimahalliin kokoontumispaikalle. Kokoontumispaikalle on järjestetty ratanumeroin merkityt tuolit riviin erä kerrallaan. Kilpailija istuutuu numeronsa mukaiselle tuolille, missä hän odottaa siihen asti, kunnes järjestäjät johdattavat koko erän kisapaikalle. Kokoontumisalueelle on ilmoittauduttava viimeistään uintipassissa ilmoitettuna aikana. 

5. Lähdönjohtajan komennuksella ”RIISUKAA VAATTEET” kilpailija riisuu ripeästi ylimääräiset vaatteensa ja laittaa ne vieressä olevaan koriin. Komennolla "VETEEN" kilpailija siirtyy viivyttelemättä portaita pitkin hartioitaan myöten altaaseen ja ottaa toisella kädellä kiinni portaiden kaiteesta ja valmistautuu lähtöön. Radan takana olevat toimitsijat pitävät punaista lippua ylhäällä niin kauan, kunnes radan uimari on oikein vedessä ja hänen hartiansa ovat veden pinnan alla. Toimitsija kehottaa tarvittaessa radan uimaria laskeutumaan alemmaksi. Kun punaiset liput ovat laskeutuneet, lähdönjohtaja nostaa kätensä merkiksi lähettäjälle ja lähettäjä sanoo komennon "PAIKOILLENNE", jolloin uimarin on oltava liikkumatta. Välittömästi tämän jälkeen tulee lähtökomento äänimerkillä. Varaslähtöä ei kutsuta takaisin. Törkeästä varaslähdöstä uinninjohtaja hylkää uimarin. Lievemmästä varaslähdöstä tehneen uimarin aikaan lisätään viisi (5) sekuntia. Päätökset varaslähdöistä tekevät lähettäjä ja uinninjohtaja. 

6. Kilpailijan on uitava kilpailusääntöjen mukaisesti. Kilpailijan on maaliin tullessa kosketettava radan päässä olevaa levyä, jossa on ratanumero.

7. Uintisuorituksen jälkeen kilpailija nousee ylös altaasta ja ottaa korissa olevat varusteensa. Kilpailijat palaavat omatoimisesti uimahalliin, jossa jaetaan osallistumismitalit.


NORPPA- JA KUUTTISARJOJEN TOIMINTAOHJEET

1. Norppa- ja Kuuttisarjalaiset vahvistavat osallistumisensa/jälki-ilmoittautuvat Imatran Talviuimareiden saunalla ennen uintisuoritusta. Uinti tapahtuu 9.30-16.00 välillä, vapaavalintaisena aikana. Suorituspaikan mahdollisesti ruuhkauduttua, varaudu odottamaan vuoroasi.

2. Uintisuoritusta varten uimari siirtyy sauna-, pesu- ja pukeutumistiloihin. Pukeutumistiloissa on naulakko johon voi vaatteet jättää. Jokainen vastaa omista tavaroistaan. Saunalla on säilytyspiste, jonne arvoesineet voi tarvittaessa jättää. Pukeutumistiloissa vaihdetaan uima-asu päälle jonka jälkeen 25 m:n uinti/kastautuminen suoritetaan omatoimisesti ilman ajanottoa. Miehille ja naisille on omat pesuhuoneet, mutta sauna on yhteinen. Saunassa on uima-asu pakollinen.

3. Uintisuorituksen jälkeen uimari saa osallistumismitalin ja palaa peseytymis- ja saunatiloihin. Toivottavaa on, että peseytymisestä ja vaatteiden vaihdosta suoriudutaan ripeästi.