Toimintaohjeet saunalla

5.2.2022

Näillä tammikuussa käyttöön otetuilla toimintaohjeilla jatketaan edelleen toistaiseksi.

AVI julkisti perjantaina 4.2. jälleen uuden päätöksen koronarajoituksia koskien. AVI on se viranomainen, jonka päätöksiä meidän on noudatettava. AVIn päätösten noudattaminen ei ole vapaaehtoista eikä harkinnanvaraista. Päätöksen laajasti uutisoitu osio kokoontumisrajoituksien purkamisesta ei koske meidän saunan toimintaa.

Tärkeimmät kohdat AVIn päätöksestä, jotka koskee meitä:

”Koko Etelä-Suomen alueella on edelleen voimassa aluehallintoviraston päätös, joka velvoittaa laajasti erilaisten tilojen käytöstä vastaavia toimijoita ehkäisemään lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä.”

"Tilojen käytöstä vastaavat toimijat tai tilaisuuksien järjestäjät voivat yhä edellyttää asiakkailta tai osallistujilta koronapassia samoilla periaatteilla kuin tähän asti, mutta passia ei voi tällä hetkellä käyttää vaihtoehtona rajoituksille."

Tällä hetkellä saunalla voimassa olevat rajoitukset, jotka on AVIn kanssa neuvotellut ja jotka AVI on hyväksynyt ovat edelleen lievimmät ja helpoimmin toteutettavissa olevat keinot vähentää ruuhkan syntymistä ja lähikontaktien syntymistä.

AVIn tiedotteen mukaan se myös varautuu tarvittaessa ja mahdollisimman nopeasti purkamaan rajoituksia lisää. Niitä odotellessa meidän täytyy kuitenkin edelleen toimia niin, että pyrimme ”ehkäisemään lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä.”